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dc.creatorRojas Jiménez, Giovannispa
dc.date.accessioned2016-08-30T22:01:58Z-
dc.date.available2016-08-30T22:01:58Z-
dc.date.issued2012-11-01-
dc.identifier.issn0344-8657-
dc.identifier.otherhttps://www.researchgate.net/publication/256116228_Near_Infrared_Spectroscopy_for_the_Analysis_of_Macro_and_Micro_Nutrients_in_Sugarcane_Leavesspa
dc.identifier.otherhttps://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-84870186400&origin=inward&txGid=0spa
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10906/79894-
dc.description.abstractAbout ten years ago, NIR technology was implemented at the Colombian Sugarcane Research Center Cenicaña for the analysis of sugarcane quality, followed by the development of methodologies for the quantification of some elements in soils and sugarcane leaves. Methodologies were based on the presence of high content materials, such nitrogen, potassium, calcium, and magnesium; however, determination of micronutrients which are found in soils and leaves in the range of parts per million has been challenging. Development of a NIR methodology for quantification of macro (N, P, K, Ca, Mg) and micronutrients (Cu, Zn, Mn, Fe) in a single experiment is here reported. Calibration curves were constructed using approximately 500 samples that were previously analyzed by methods of reference such atomic absorption. Statistical analysis of the data showed that there are not significant differences between the methods of reference and NIR, suggesting that NIR is a very fast, economical and convenient methodology for the daily analysis of sugarcane leaves.spa
dc.format.mediumDigital-
dc.language.isoengspa
dc.publisherVerlag Dr. Albert Bartens KGspa
dc.relation.ispartofSugar Industry-Zuckerindustrie, Vol. 137, No. 62 - 2012-
dc.rightsEL AUTOR, expresa que la obra objeto de la presente autorización es original y la elaboró sin quebrantar ni suplantar los derechos de autor de terceros, y de tal forma, la obra es de su exclusiva autoría y tiene la titularidad sobre éste. PARÁGRAFO: en caso de queja o acción por parte de un tercero referente a los derechos de autor sobre el artículo, folleto o libro en cuestión, EL AUTOR, asumirá la responsabilidad total, y saldrá en defensa de los derechos aquí autorizados; para todos los efectos, la Universidad Icesi actúa como un tercero de buena fe. Esta autorización, permite a la Universidad Icesi, de forma indefinida, para que en los términos establecidos en la Ley 23 de 1982, la Ley 44 de 1993, leyes y jurisprudencia vigente al respecto, haga publicación de este con fines educativos. Toda persona que consulte ya sea la biblioteca o en medio electrónico podrá copiar apartes del texto citando siempre la fuentes, es decir el título del trabajo y el autor.-
dc.subjectBiología-
dc.subjectEcología-
dc.subjectBiology-
dc.subjectEcology-
dc.titleNear Infrared Spectroscopy for the Analysis of Macro and Micro Nutrients in Sugarcane Leavesspa
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.audienceComunidad Universidad Icesi – Investigadores-
dc.publisher.facultyFacultad de Ciencias Naturales-
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess-
dc.type.spaArtículo-
dc.publisher.programBiología-
dc.publisher.departmentDepartamento de Ciencias Biológicas-
dc.coverageEstados Unidos de Lat: 38 00 00 N degrees minutes Lat: 38.0000 decimal degrees Long: 098 00 00 W degrees minutes Long: -98.0000 decimal degrees-
dc.type.hasVersioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.pubplaceEstados Unidos-
dc.citation.volume137spa
dc.citation.issue62-
dc.citation.epage710-
dc.citation.epage707-
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Nuevo conocimiento - NAT

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